Rens Oving
Rens Oving Nieuws 14 jan 2015

Meer gedwongen huisverkopen

Het aantal huizen dat gedwongen werd verkocht is vorig jaar opgelopen tot 4792, een toename van 6 procent vergeleken met 2013. Dat heeft de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW), die de Nationale Hypotheek Garantie verstrekt, woensdag bekendgemaakt. Het gemiddeld uitgekeerde bedrag nam wel af, van 39.347 euro in 2013, naar 39.240 euro vorig jaar.

De WEW houdt ook dit jaar rekening met een doorgaande stijging gedwongen huizenverkopen. De verwachting is dat meer woningen die onder water staan worden verkocht als de woningmarkt verder aantrekt. Daarnaast zijn de afgelopen jaren meer hypotheekgaranties verstrekt.

De cijfers van het waarborgfonds gaan alleen over woning waarbij de Nationale Hypotheek Garantie werd afgesloten. Een garantie die huizenbezitters verzekert dat bij een gedwongen verkoop, de restschuld door het fonds aan de bank wordt betaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Meer gedwongen huisverkopen
Sluiten