Puck Roest
Puck Roest Nieuws 10 jan 2015 / 20:30 uur

Meer dan 750 schademeldingen door storm

De stevige wind heeft zaterdag op veel plaatsen in Nederland schade aangericht. De brandweer kreeg meer dan 750 meldingen van stormschade. In Rotterdam en omgeving was de overlast het grootst. Dat blijkt uit een overzicht van de site Alarmeringen.nl die het uitrukken van hulpdiensten in kaart brengt.

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kreeg 125 meldingen, waarvan 46 uit de stad Rotterdam Ook in de regio’s Utrecht en Zuid-Holland Zuid moesten de hulpdiensten vaak in actie komen met respectievelijk 87 en 78 meldingen.

In Brabant-Noord was er niet zo heel veel aan de hand. In dat gebied bleef het aantal meldingen beperkt tot vier. Zondag is het opnieuw onstuimig. Zaterdagavond en zondag komen in het kustgebied zware windstoten voor, met snelheden tot 95 kilometer per uur, meldt het KNMI.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meer dan 750 schademeldingen door storm
Sluiten