Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 14 jan 2015

Man wint jackpot dankzij vrouw

Toen de gepensioneerde leraar Harold Diamond door een zware regenbui reed, nam hij een besluit dat zijn leven drastisch veranderde. En dat was te danken aan zijn vrouw, meldt The Mirror.

Auto aan de kant

De 80-jarige man was onderweg naar een restaurant, waar hij zou dineren met zijn vrouw Carol, die naast hem in de auto zat. Onderweg vroeg de liefde van zijn leven hem de auto aan de kant te zetten, omdat het door de vele regen niet zo prettig rijden was. Harold wilde echter doorrijden.

Omdat hij haar niet overstuur wilde maken, ging Harold met tegenzin akkoord. Hij reed naar het dichtstbijzijnde benzinestation. Om de tijd wat te doden, besloten ze in de shop een lot te kopen van Mega Millions. Nu is Harold uit Sullivan County de grootste loterijwinnaar in de geschiedenis van New York. Het lot bleek namelijk 275 miljoen euro (326 miljoen dollar) waard te zijn.

“Mijn vrouw en ik reden naar Middletown voor een diner, maar door het weer veranderde ons plan”, vertelt Harold aan New York Post. “Mijn vrouw stond erop dat we zouden stoppen en zouden wachten tot het opklaarde. Met tegenzin ging ik akkoord.”

Dankzij vrouw Carol

Daar kreeg hij uiteindelijk geen spijt van. “Ik moet haar op mijn blote knieën danken, want als zij niet zo had aangedrongen, hadden we deze prijs nooit in ontvangst kunnen nemen.”

Toch duurde het nog een dag voor Harold erachter kwam dat hij multimiljonair was. “Ik stopte het lot in mijn portemmonnee en vergat het. De dag erna ging ik golfen en de jongens in het clubhuis waren in gesprek over dat er een jackpot-winnend lot was gekocht bij een Valero op Route 302. Toen herinnerde ik me dat ik daar de avond ervoor een lot had gekocht.”

Klein minpuntje: Harold houdt uiteindelijk maar 114,5 miljoen euro (134,6 miljoen dollar) over doordat er nog kansspelbelasting af gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Man wint jackpot dankzij vrouw
Sluiten