Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Man heeft spijt van delen executievideo politieagent

De man die tijdens de aanslag op Charlie Hebdo de veel besproken video heeft opgenomen, waarin politieagent Ahmed Merabet genadeloos wordt geëxecuteerd, heeft spijt betuigd. “Ik had het filmpje nooit online moeten plaatsen. Het was een domme reflex”, zegt de 50-jarige ingenieur Jordi Mir tegen persbureau AP.

Mir plaatste het filmpje op Facebook. Hoewel hij het filmpje na een kwartier weer verwijderde, verspreidde de beelden zich razendsnel over internet. "Ik was volledig in paniek toen ik de beelden maakte. Op dat moment was ik alleen en kon ik het met niemand delen. In een onbewuste reactie plaatste ik het filmpje op Facebook."

Lees ook: NOS toont schokkende executie op televisie

Mir wil vooral aan de nabestaanden van de overleden agent duidelijk maken dat het hem spijt. Ook vertelt hij dat hij al het geld dat hem is geboden om de video te verkopen heeft afgeslagen. Maar de familie heeft weinig begrip.

"Hoe durft iemand die video zo maar uit te zenden. Ik heb Ahmeds stem gehoord en hem herkend en zie de beelden nu iedere dag op mijn netvlies", zei de broer van de agent tegen de Franse media.

Lees ook: Cartoon met Mohammed op cover nieuwe Charlie Hebdo

De maker van de video zegt geen verklaring te hebben. "Misschien is er ook wel geen verklaring voor. Maar als ik iets geleerd heb, dan is het wel dat discretie niet bestaat op Facebook", aldus Mir.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man heeft spijt van delen executievideo politieagent
Sluiten