Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2015

Man (36) vast voor schietpartij in garage Amsterdam

Een 36-jarige man zit vast voor een schietpartij in november 2013 in de Amsterdamse parkeergarage De Kolk. De Albanees wordt ervan verdacht op twee mensen te hebben geschoten in de garage aan de Nieuwezijds Kolk in het centrum, waarbij hij een slachtoffer in zijn been heeft geraakt.

Het Openbaar Ministerie maakte vrijdag bekend dat de man op oudejaarsdag is aangehouden op de Belgische luchthaven Zaventem. Hij is afgelopen maandag overgeleverd aan Nederland. De rechter-commissaris heeft besloten het voorarrest voorlopig met twee weken te verlengen.

Criminele sfeer

Samen met een ander werd de man eind 2013 ook al aangehouden, maar op last van de officier van justitie weer vrijgelaten. Het OM denkt dat de nu aangehouden Albanees de schutter is geweest. De aanleiding voor het schietincident lijkt zich in de criminele sfeer te bevinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man (36) vast voor schietpartij in garage Amsterdam
Sluiten