Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 3 jan 2015 / 16:20 uur

Levison Wood, eerste man die Nijl afwandelde

Een voormalig Britse soldaat gaat de boeken in als de eerste mens die de volledige lengte van Nijl heeft afgewandeld. De man overleefde de gevaarlijke reis, maar verloor wel een van zijn metgezellen tijdens de tocht. Dat meldt The Mirror.

Gevaarlijke tocht

De tocht van zo’n 6500 kilometer langs ‘s werelds langste rivier, bracht Levison Wood oog in oog met dodelijke krokodillen, giftige slangen en gewapende milities.

Het dieptepunt van de tocht vond plaats in maart, toen de 39-jarige Amerikaanse journalist Matthew Power, die Wood enkele dagen op zijn reis kwam vergezellen, in elkaar stortte. De man was door de hitte in Oeganda uitgeput geraakt en overleed. “Het was een vreselijke tragedie. Het maakte duidelijk dat zo’n reis risico’s met zich meebrengt”, aldus Wood.

Hoop

De negen maanden durende reis van Wood begon in Rwanda en eindigde bij de kust van de Middellandse Zee. Wood, een voormalig legerofficier die onder meer diende in Afghanistan, stelt dat tijdens de reis “alles mis ging wat mis kon gaan”. Hij werd onder meer bijna gedood door een nijlpaard. Toch heeft de reis zijn blik op Afrika positief veranderd. “Ik ben daar weggegaan met een gevoel van hoop. Mensen doen er echt alles aan weg te komen uit de armoede. En ik heb gezien hoe ongelooflijk gastvrij de mensen zijn.”

Zondag wordt op het Britse Channel 4 (21:00 uur Britse tijd) een televisiedocumentaire over de reis uitgezonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Levison Wood, eerste man die Nijl afwandelde
Sluiten