Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 19 jan 2015 / 10:08 uur

Lege pinautomaten in regio Amsterdam door staking

Na een adempauze in het afgelopen weekend pakken werknemers van geldtransporteur Brink’s hun stakingen weer op. Maandag organiseren de organiserende vakbonden een staking in de regio Amsterdam. Geldautomaten van voornamelijk Rabobank zullen niet worden bijgevuld.

Ook zullen de werknemers van Brink’s geen geld bij banken ophalen. De dienstverlening voor winkeliers gaat om veiligheidsredenen wel gewoon door. Deze manier van staken is inmiddels een beproefd recept: in de regio’s Rotterdam en Arnhem is vorige week hetzelfde actiemodel toegepast. Consumenten hebben tot nu toe weinig last van de staking.

Lees ook: Brink’s komt mogelijk met nieuwe acties

De werknemers staken omdat de geldtransporteur Rabobank als grootste klant verliest. 650 van de duizend werknemers zullen hierdoor hun baan verliezen. Met de staking proberen ze een beter sociaal plan af te dwingen, alsmede een herplaatsing van zoveel mogelijk personeel bij andere geldtransporteurs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Lege pinautomaten in regio Amsterdam door staking
Sluiten