Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 10 jan 2015

Le Pen: Ik ben Charlie niet

De oprichter en erevoorzitter van het Franse Front National, Jean-Marie Le Pen, heeft in een videoblog verklaard zich niet achter de wereldwijde steunbetuiging "Je suis Charlie" te scharen, na de aanslag op tijdschrift Charlie Hebdo afgelopen woensdag. Ook zal hij zondag niet mee lopen in de mars ter ere van de slachtoffers.

Lees ook: Le Pen: Guillotine voor jihadisten

In zijn videoblog zei Le Pen zaterdag: “Je ne suis pas Charlie”, zo meldt Le Figaro. Le Pen stelt verder de dood van de twaalf mensen te betreuren, maar hij ziet de mars als een “door de media geënsceneerde bijeenkomst”.

Front National was overigens ook niet uitgenodigd om mee te lopen in de mars.

Lees ook: Meer dan vijf miljoen keer #JeSuisCharlie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Le Pen: Ik ben Charlie niet
Sluiten