Metro
Metro Nieuws 28 jan 2015 / 17:10 uur

Koenders wil extra sancties tegen Russen

De Europese Unie moet extra sancties tegen Rusland voorbereiden vanwege het opgelaaide geweld in het oosten van Oekraïne. Dat zei minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken woensdag in de Tweede Kamer.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-lidstaten praten donderdag in Brussel tijdens een extra zitting over de voorstellen. Koenders wil tijdens die bijeenkomst ook proberen de huidige sancties, die in maart aflopen, met zes maanden verlengd te krijgen.

Lees ook: ‘Enorme ontslaggolf in Rusland door sancties Westen’

Verder wil hij in de verklaring een verwijzing naar het Internationaal Strafhof (ICC) gezien de wandaden die worden gepleegd. Oekraïne moet zich zo snel mogelijk bij het ICC aansluiten, zei Koenders. Volgens hem zijn de separatisten met steun van Rusland verantwoordelijk voor het opgelaaide geweld.

Reageer op artikel:
Koenders wil extra sancties tegen Russen
Sluiten