Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

KNMI: Pas op voor gladheid

Zondagochtend in het midden en zuiden van het land plaatselijk glad kan zijn door bevriezing van natte weggedeelten, dat meldt het KNMI. De gladheid zal in de loop van de ochtend verdwijnen. De waarschuwing geldt voor de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Rijkswaterstaat heeft vanwege de gladheid op een deel van de snelwegen A12 en A28 de maximumsnelheid verlaagd. Het gaat om het gebied in de provincie Utrecht. De zogeheten ‘snelheidsdeken” werd ingesteld nadat op beide snelwegen wat ongelukken waren gebeurd.

Lees ook: 2014 warmste jaar in drie eeuwen

Treinverkeer

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zegt dat op tijd is gestrooid. Een probleem is echter dat door het weinige verkeer het zout niet goed wordt ingereden.

Ook het treinverkeer heeft last van vorst. Tussen Ede-Wageningen en Barneveld Centrum rijden geen treinen door rijp aan de bovenleiding. Met een andere trein wordt geprobeerd de leiding vrij te maken van de ijskristallen, liet een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail weten.

Lees ook: NS en Prorail redelijk tevreden ondanks sneeuwellende

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
KNMI: Pas op voor gladheid
Sluiten