G. Reinards
G. Reinards Nieuws 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Kinderen verliezen hand door vuurwerk

Drie jongens zijn donderdag zwaargewond geraakt aan hun handen toen vuurwerk ontplofte. Dat gebeurde in Amsterdam, Den Haag en Prinsenbeek. Twee jongens zijn een hand kwijt, het is niet bekend hoe de derde eraan toe is.

Cobra

Een elfjarige jongen verloor op nieuwjaarsdag in Amsterdam zijn hand toen hij vuurwerk afstak. Een negenjarig vriendje liep oogletsel op en een snee in zijn hand, meldde de politie. De jongens vonden ‘s avonds op straat in Amsterdam-Zuidoost waarschijnlijk een zogeheten ‘cobra’, zeer gevaarlijk explosief vuurwerk. De lont die eraan zat, was veel te kort. Toen ze het aanstaken, ontplofte het vrijwel meteen. De politie vermoedt dat het vuurwerk een overblijfsel was van de nieuwjaarsnacht.

Gevolgen dramatisch

Ook in Den Haag was niet-ontploft vuurwerk de boosdoener. Een 10-jarige jongen zag een ‘cobra’ op straat en raapte die op. Het vuurwerk ontplofte in zijn hand. ”De gevolgen zijn dramatisch. Voor de rest van zijn leven is zijn hand zwaar verminkt”, aldus een politiewoordvoerder.Lees ook: ‘Veel mensen willen vuurwerktraditie behouden’Een 18-jarige man uit Deurne raakte zwaargewond aan zijn rechterhand in Prinsenbeek, bij Breda. Hij verloor veel bloed. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar op de plek van het ongeluk lagen resten van cobra’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kinderen verliezen hand door vuurwerk
Sluiten