Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 7 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Kalasjnikov; geliefd wapen in verkeerde handen

De wapens waarmee de daders in Parijs het bloedbad aanrichtten, waren zognoemde kalasjnikovs, ook wel AK-47 genoemd. Dit is een aanvalsgeweer ontworpen door Michail Kalasjnikov. Het dankt zijn populariteit onder militaire organisaties over de hele wereld aan de betrouwbaarheid, het gemakkelijke onderhoud en de relatief lage productiekosten.

Helaas is het automatische vuurwapen de laatste tijd ook populair bij terroristen en criminelen. De mitrailleur is aan een ongekende opmars bezig. Ook in Nederland hebben we kennis kunnen maken met de dodelijke gevolgen van de kalasjnikovs. In de Amsterdamse Staatsliedenbuurt schoten in 2012 enkele criminelen van Marokkaanse afkomst wild om zich heen tijdens een liquidatie van twee slachtoffers. Ook politiemensen werden daarbij onder vuur genomen.

En onlangs werd in Heemskerk de vechtsporter Hans Nijman omgelegd, wederom met hetzelfde type wapen. Vrijwel alle liquidaties die zich momenteel in ons land afspelen, worden gepleegd met de kalasjnikov. Politiemensen maken zich grote zorgen. Hun uitrusting is nog niet aangepast aan dit zware geschut. Ook politiewagens zouden niet bestand zijn tegen de kogels uit de kalasjnikov.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kalasjnikov; geliefd wapen in verkeerde handen
Sluiten