Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 jan 2015 / 21:30 uur

JSF wordt goedkoper

De prijs van de Joint Strike Fighter (JSF/F-35) is gedaald en zal de komende jaren naar verwachting verder afnemen. Als de eerste operationele toestellen in 2019 aan Nederland worden geleverd, kosten ze naar schatting 80 à 85 miljoen dollar per stuk.

Lees ook: Minister Hennis moet uitleg geven over JSF

Dat zei de Amerikaanse luitenant-generaal Christopher Bogdan dinsdag in Den Haag tijdens een gesprek met Tweede Kamerleden. Hij benadrukte dat hij en zijn bazen geen prijsgarantie kunnen geven en dat ook nooit zullen doen, omdat het project daarvoor te gecompliceerd en te dynamisch is. Bogdan is bij het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig.

Lees ook: Doorgaan met JSF project goedkoper maar risicovol

Nederland koopt 37 F-35’s, als opvolger van de verouderde F-16. Ons land heeft al twee testtoestellen, die in de VS staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
JSF wordt goedkoper
Sluiten