Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 16 jan 2015 / 08:32 uur

Joodse school Amsterdam blijft vrijdag dicht

De orthodox-joodse school Cheider in de Amsterdamse wijk Buitenvelder gaat vrijdag niet open. De NOS meldt dat het bestuur van de school dat in een e-mail aan ouders heeft laten weten.

Opperrabijn Binyomin Jacobs zegt dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat de school bedreigd wordt. Omdat de scholen in België dichtgaan vindt hij het evenwel verstandig om de school gesloten te houden. "Het bestuur is uiteindelijk verantwoordelijk voor de veiligheid."

Lees ook: Joodse scholen in Antwerpen en Brussel dicht

Op Cheider zitten ongeveer 200 leerlingen, afkomstig uit heel Nederland. De joodse school voelt zich genoodzaakt om de school te sluiten naar aanleiding van de anti-terreuracties in België. Ook in Antwerpen en Brussel blijven joodse scholen vrijdag dicht.

Joode Gemeenschap blijft open

De twee scholen van de Stichting Joodse Scholengemeenschap in Amsterdam blijven vrijdag wel gewoon open. Dat liet een woordvoerder van het bestuur weten. Hij zei dat er in de nacht van donderdag op vrijdag overleg is geweest met allerlei instanties naar aanleiding van een grote antiterreuractie in België.

,,Sinds afgelopen zomer zijn er al allerlei maatregelen van kracht, die continu worden bekeken en besproken.” Op de basisschool Rosj Pina en de school voor voortgezet onderwijs Maimonides zitten bij elkaar ongeveer 450 leerlingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joodse school Amsterdam blijft vrijdag dicht
Sluiten