G. Reinards
G. Reinards Nieuws 16 jan 2015 / 06:20 uur

Joodse scholen in Antwerpen en Brussel dicht

In Brussel en Antwerpen blijven de belangrijkste joodse scholen vrijdag dicht. Dat meldt het Belgische blad Joods Actueel op zijn website. Donderdagavond meldde het al dat op de belangrijkste joodse scholen in Antwerpen vrijdag geen les wordt gegeven. De maatregelen zijn genomen na een veiligheidsanalyse van de interne veiligheidsdienst van de Joodse gemeenschap.

Dreigingsniveau verhoogd

In heel België is het dreigingsniveau verhoogd naar niveau drie. Dat gebeurde na een grote anti-terreuractie in het land. Donderdag schoot de politie twee jihadisten dood bij een inval in een huis in Verviers in het oosten van België. Een derde jihadist werd aangehouden. Ook in Brussel en Vilvoorde waren politieacties om aanslagen te voorkomen.

Lees ook: Doden bij antiterreuractie België

Antwerpen kent een grote Joodse gemeenschap. In de havenstad wonen circa 20.000 ultraorthodoxe joden, een van de grootste gemeenschappen van ultraorthodoxe joden in de wereld.

Reageer op artikel:
Joodse scholen in Antwerpen en Brussel dicht
Sluiten