Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 21 jan 2015 / 14:00 uur

Joodse instellingen Amsterdam blijven beveiligd

De beveiliging van Joodse scholen en synagogen in Amsterdam blijft tot in elk geval de zomer op een hoog peil. De veiligheidsmaatregelen naar aanleiding van de terreurdaden en -dreigingen in Frankrijk en België zouden worden verminderd met ingang van 1 februari, maar de gemeente heeft besloten de extra beveiliging in stand te houden.

Lees ook: ‘Geen Nederlandse taalles in Amsterdamse Moskeeën’

Dat meldde burgemeester Eberhard van der Laan woensdag aan de gemeenteraad. Nadat een Syriëganger in mei 2014 bij een aanslag op het Joodse Museum in Brussel vier mensen om het leven bracht is de beveiliging van Joodse instellingen in Amsterdam aangescherpt. Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Frankrijk en België worden de extra veiligheidsmaatregelen in stand gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joodse instellingen Amsterdam blijven beveiligd
Sluiten