Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 6 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Jongeren SP blokkeren toegang tot monumentaal pand

Jongeren van ROOD, de jeugdtak van de SP, hebben vandaag een monumentaal pand aan het Concertgebouwplein met linten afgezet. Ze zijn ontevreden met het feit dat het gebouw van meer dan 2000 vierkante meter al ruim twee jaar leeg staat.

Op zich zou de leegstand geen ramp zijn, ware het niet dat de wachtlijsten voor sociale huurwoningen in Amsterdam oplopen en er ongeveer 9000 studentenkamers te weinig zijn. “Door de grote vraag naar woningen en het beperkte aanbod hebben huisjesmelkers vrij spel”, laat de vereniging op haar site weten.

Volgens ROOD-woordvoerder David Schreuders moeten de eigenaren hun leegstaande kantoorruimtes ombouwen. “De publieke ruimte is van ons allemaal en in een populaire stad als Amsterdam zeer schaars. Het is daarom onaanvaardbaar dat grote panden soms jarenlang leegstaan. Onze boodschap is: als je niets doet met je pand, geef de ruimte dan terug aan de Amsterdammers!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jongeren SP blokkeren toegang tot monumentaal pand
Sluiten