Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 jan 2015

Jihadverdachten Verviers langer in cel

Drie verdachte jihadisten die vorige week donderdag bij een grote antiterreuractie in Verviers en elders in België werden opgepakt, blijven achter slot en grendel zitten. De drie Belgen verschenen woensdag voor een speciale rechtbank. Die heeft hun aanhouding verlengd, meldde het parket.

Haddad

Ook een ander mogelijk lid van de terreurcel, Abdelmounaim Haddad, blijft vastzitten wegens mogelijke terreur. Van deze Belg werd vermoed dat hij naar Spanje was gevlucht met een Nederlandse achttienjarige kompaan. Hij bleek gewoon in Brussel te zitten met een enkelband en meldde zich dinsdag bij de politie.

Lees ook: Gezochte terreurverdachte geeft zichzelf aan

Het was woensdagmiddag nog niet bekend waar de Nederlander zich ophoudt. Dinsdagmiddag doorzocht de politie zijn ouderlijke woning in Utrecht.

Actie tegen terreurcel

Bij de actie tegen de terreurcel in Verviers kwamen twee Belgen, van wie één van Marokkaanse afkomst, om het leven. Tijdens de operatie werd onder meer het paspoort van de Nederlander aangetroffen.

Lees ook: Huiszoeking bij Utrechtse jihadverdachte Verviers

De Belgische autoriteiten verwachten de komende dagen de uitlevering van een Algerijn (Omar D.) die afgelopen weekeinde was opgepakt in Griekenland. Hij wordt genoemd als mogelijk kopstuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jihadverdachten Verviers langer in cel
Sluiten