G. Reinards
G. Reinards Nieuws 16 jan 2015 / 12:31 uur

Jihadisten België wilden prominent onthoofden

De groep verdachte jihadisten waar in België donderdag een grote antiterreuractie tegen werd gehouden, was van plan om een prominente Belg te ontvoeren en te onthoofden. Via internet zou dan een video van de onthoofding worden verspreid. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees ook: Joodse scholen in Antwerpen en Brussel dicht

De politie wachtte volgens de krant dagenlang op de komst van een topterrorist die een belangrijke rol zou spelen bij de onthoofding. Het is niet duidelijk wie het doelwit was. Het Laatste Nieuws schrijft dat het volgens goedgeplaatste gerechtelijke bronnen mogelijk gaat ”om een magistraat of iemand van de politie met een prominente functie.”

Lees ook: Doden bij antiterreuractie België

Er waren donderdag verschillende invallen in België. De politieactie volgde op een onderzoek naar een groep oud-Syriëstrijders. In Verviers zijn bij een inval twee verdachte jihadisten doodgeschoten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jihadisten België wilden prominent onthoofden
Sluiten