Metro
Metro Nieuws 28 jan 2015 / 15:18 uur

Italianen opgesloten na herdenking Auschwitz

Na de herdenking van de bevrijding van Auschwitz hebben vijf Italianen vastgezeten op het terrein van het vroegere concentratiekamp.

Lees ook: Drone toont omvang concentratiekamp Auschwitz

Nadat ze merkten dat ze het kamp niet uit konden, openden zijn een raam, aldus het Italiaanse persbureau ANSA. Vervolgens ging het alarm af. De gealarmeerde Poolse politie zette de Italianen vast. Met bemiddeling van de Italiaanse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Rome kwamen de vijf vrij.

Lees ook: Koningspaar plaatst herdenkingskaars in Auschwitz

De vijf waren de voorzitter van de joodse gemeente in Rome, Riccardo Pacifici, een andere vooraanstaande vertegenwoordiger van de joodse gemeenschap in Italië, David Parenzo, en drie leden van een filmploeg die voor de rechtstreekse uitzending van de herdenking verantwoordelijk was. Pacifici en Parenzo zeiden de situatie als angstaanjagend te hebben ervaren, maar Pacifici erkende dat de Polen geen antisemitisme te verwijten is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Italianen opgesloten na herdenking Auschwitz
Sluiten