Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 2 jan 2015 / 12:55 uur

Islamitische hackers hacken busschema Bristol

Islamitische hackers hebben vrijdag de website van het openbaar vervoerbedrijf in het Britse Bristol gehackt. Volgens de Britse krant The Telegraph wilden de hackers met deze actie het openbaar vervoer in de Westerse wereld lam leggen. Het OV-bedrijf wist zijn website echter snel te herstellen.

De voorpagina van de website liet lang een donkere pagina met daarop een vlag gerelateerd aan IS zien. Daaronder stond de tekst ‘Hacked By darkshadow’ en ‘Muslum Hackers’. Op de achtergrond klonk Arabische muziek. Volgens de Facebookpagina die op de tijdelijke voorpagina stond hebben dezelfde hackers eerder met succes de website van een Filipijnse vliegtuigmaatschappij en de website van de overheid van El Salvador gehackt.

Geen internationaal bedrijf

Reizigers van TravelWest, het OV-bedrijf in Bristol, schrijven op de Facebookpagina van het bedrijf cynische commentaren: “het is slechts TravelWest, geen internationaal opererend bedrijf”. Volgens de Facebookpagina waarnaar verwezen werd op de gehackte pagina, opereren de hackers vanuit de hoofdstad van Tunesië, Tunis. Op de Facebookpagina wordt tevens beweerd dat het hackcollectief dagelijks 2 tot 3 reiswebsites plat legt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Islamitische hackers hacken busschema Bristol
Sluiten