Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 27 jan 2015 / 06:20 uur

IS reageert op terreurdoden Verviers

Islamitische Staat (IS) heeft gereageerd op anti-terreuractie in België. De leider van IS noemt de twee jihadisten die zijn gedood in Verviers, "zijn Belgische broeders" en riep aanhangers op hun voorbeeld te volgen en aanslagen te plegen in het Westen.

Dat schrijft de Belgische nieuwswebsite Het Laatste Nieuws vandaag. In een audioboodschap zegt een leider: “Richt jullie tegen de kruisvaarders, waar zij ook te vinden zijn. Of dat nu met explosieven is, met kogels, een mes, een auto, een steen of zelfs een laars of een vuist.” Ook zei hij dat de Belgen ,,nog lang met schrik moeten leven”.

Lees ook: Groeiende angst in Verviers

IS heeft ook twee foto’s gepubliceerd van de twee terroristen uit Verviers. Daar op zou te zien zijn dat de meedoen aan de jihad in Syrië. Bij de foto’s stond de tekst: ,,Dit zijn de martelaren uit België die sjeik Adnani in zijn toespraak heeft vermeld. Moge Allah hen een hoge plaats toekennen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IS reageert op terreurdoden Verviers
Sluiten