Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 4 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

IS laat ontvoerden vrij

Strijders van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) ontvoerden vrijdag zo’n 170 mannen uit twee dorpen in Noord-Irak. De mannen werden meegenomen als vergelding voor de verbranding van IS-vlaggen. Inmiddels zijn 162 van hen weer vrij, meldt een Iraakse veiligheidsbeambte.

Onderhandelingen

De mannen zijn in de nacht van zaterdag op zondag vrijgelaten. De overige acht zijn nog in handen van IS. Om een eind aan de ontvoering van deze laatste groep te maken, onderhandelen de dorpen waar de ontvoering plaatsvond nog met de jihadisten over losgeld.

IS-vlaggen

De ontvoering vond plaats in twee dorpen nabij Kirkuk. In al-Shajara en Gharib waren enkele IS-vlaggen in brand gestoken. Hierop kwamen tientallen woedende strijders naar de dorpen en namen de mannen mee in ongeveer dertig voertuigen. De terreurbeweging verklaarde direct al alleen de mensen die daadwerkelijk de vlaggen in brand staken te straffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
IS laat ontvoerden vrij
Sluiten