Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 27 jan 2015

IS: Japanse gevangene heeft nog 24 uur te leven

Islamitische Staat heeft in een nieuwe video de gevangen Japanse journalist Kenji Goto nog 24 uur te leven gegeven. Goto roept in het filmpje de Jordanese regering op om de ter dood veroordeelde Irakese Sajida al-Rishawi vrij te laten. Die was in 2005 betrokken bij een aanslag waarbij 60 doden vielen.

Gebeurt dat niet, zal IS Goto om het leven brengen. Ook de Jordanese luchtmachtpiloot Mu’ath al-Kaseasbeh wordt volgens Goto, die de videoboodschap inspreekt, dan om het leven gebracht. Tokio laat weten nog te onderzoeken of de nieuwe beelden echt zijn.

Lees ook: ‘Japanse gevangene IS claimt onthoofding in video’

Dit weekend was Goto ook al hoofdspeler in een vermeend IS-filmpje. Toen was een screenshot te zien van de freelance-journalist die een foto toonde van het stoffelijk overschot van de al gedode Japanner Haruna Yukawa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
IS: Japanse gevangene heeft nog 24 uur te leven
Sluiten