Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 12 jan 2015

Invloed PVV vrijwel nihil

De parlementaire invloed van de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders is sinds vorig jaar maart op een absoluut dieptepunt beland. Over heel 2014 werden slechts negen PVV-moties aangenomen, zo’n drie procent van alle moties die de partij indiende. De betekenis van de PVV in de Tweede Kamer was nimmer zo gering.

Lees ook: PVV dient motie van wantrouwen inLees ook: Motie van wantrouwen tegen Schippers door PVV Lees ook: PVV dreigt opnieuw met motie van wantrouwen

De invloed van een partij is vrij eenvoudig te meten. Hoeveel moties worden er aangenomen? Hoe vaak wordt een verzoek aan de regering gehonoreerd? Bij de PVV komt dat inmiddels nog maar sporadisch voor. Uit een analyse door dagblad Trouw van de gegevens van de Dienst Informatievoorziening van de Tweede Kamer blijkt dat Wilders’ partij vooral het afgelopen jaar aan invloed inboette.

Lees ook: PVV’ers scanderen: minder Marokkanen Lees ook: Wilders (PVV) blijft bij ‘minder-Marokkanen’-uitspraak

Zeker in de laatste zeven maanden van 2014, nadat Wilders zijn aanhang vroeg of zij ‘meer of minder Marokkanen willen’, lijkt de bereidheid van de rest van de Kamer om voorstellen uit de PVV-fractie te steunen tot een minimum gedaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Invloed PVV vrijwel nihil
Sluiten