Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 9 jan 2015

Inbrekers slaan twee keer toe in winkel Amsterdam

Vijf inbrekers hebben twee keer in een week toegeslagen in een kledingwinkel in de van Woustraat in Amsterdam. Ze hadden het gemunt op dure merkkleding. De politie heeft vrijdag camerabeelden van de verdachten online geplaatst.

De mannen wisten er in de nacht van 14 en 16 oktober vorig jaar vandoor te gaan met stapels dure damesjassen en spijkerbroeken. Op de camerabeelden is te zien hoe een groep mannen voorafgaand aan de eerste inbraak een aantal keer langs de winkel loopt. Drie mannen trekken vervolgens het rolluik een stuk omhoog, waarna een ander het glas van de voordeur aan diggelen slaat met een hamer.

Prada

Met armen vol jassen van Moncler, Dolce & Gabbana en Prada verlaten ze na een paar minuten de winkel. Buiten springt het drietal achterop twee scooters die aan komen rijden.

Tweede keer

Twee dagen later, de kapotte voordeur is nog afgedekt met een houten plaat, zijn de mannen terug. Opnieuw breken ze een raam, dit keer met stenen. Alle vijf de mannen gaan naar binnen en verzamelen jassen en broeken.

Tips

Mensen die de mannen herkennen of onlangs merkkleding aangeboden hebben gekregen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Inbrekers slaan twee keer toe in winkel Amsterdam
Sluiten