Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Huurders verspillen onnodig veel geld

In een stopcontact, op het dak of in de ramen: huurders laten onnodig veel geld liggen. Een energierondje door de woning kan een huishouden zomaar 900 euro per jaar opleveren.

Hiervan wil de Woonbond huurders bewust maken met de nieuwe campagne Er zit geld in je huis, die dinsdag gelanceerd is. Aan de hand van een energierondje met concrete voorbeelden, stimuleert de Woonbond huurders via de website www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl om minder geld weg te gooien.

Lees ook: Een verbouwing kan je energie besparen

„Zo scheelt het bij oude woningen al 117 euro per jaar om de verwarming ’s nachts en als je weggaat lager te zetten”, stelt de Woonbond. Ook stekkers uit het stopcontact halen, scheelt geld. „Alle deze maatregelen bij elkaar leveren een gemiddeld huishouden rond de 900 euro per jaar op. Dat is maandelijks bijna de helft van een gemiddelde energierekening van 160 euro.”

Samen

Daarnaast wijst de Woonbond op maatregelen die huurders samen met de verhuurder kunnen treffen, zoals het plaatsen van dubbelglas of dakisolatie. Omdat daarvoor vaak langer overleg nodig is, roept de Woonbond huurders op om alvast zelf aan de slag te gaan.

De campagne maakt deel uit van het project Bespaar energie met de Woonbond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Huurders verspillen onnodig veel geld
Sluiten