Jeroen Welling
Jeroen Welling Nieuws 3 jan 2015 / 17:49 uur

‘Huiswerk is nutteloos’

Het meeste huiswerk dat leraren aan leerlingen opgeven is volkomen zinloos. Dat zegt onderwijsexpert en leerkracht Tom Bennett in een onderwijsvakblad.

Antwoorden aankruisen

Vaak moeten leerlingen alleen wat antwoorden aankruisen, zonder dat ze daar iets bij leren. De uitspraken van Bennett worden positief onthaald in de onderwijswereld.

“Ik ben niet tegen huiswerk, het kan heel nuttig zijn, maar vaak moeten leerlingen gewoon wat antwoorden aanvinken zonder dat ze daarbij iets bijleren”, zegt Bennett, onlangs genomineerd voor een Global Teacher Prize, in het blad. “Ik heb geen probleem met nuttig huiswerk dat de leerlingen uitdaagt, maar ik ben wel tegen een beroving van hun vrije tijd om aan bepaalde criteria of huiswerkquota te voldoen”, aldus de onderwijzer volgens Het Laatste Nieuws.

OESO

De opvattingen van Bennett komen naar buiten nadat de OESO bekendmaakte dat Britse jeugd meer huiswerk krijgt dan Finse, Duitse, Zweedse en Oostenrijkse. In Ierland, Italië en Polen zitten kinderen wel vaker aan huiswerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Huiswerk is nutteloos’
Sluiten