Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 18 jan 2015 / 20:41 uur

Huisartsen balen van zorgverzekeraars

Huisartsen zijn niet te spreken over de contracten die ze moeten afsluiten met zorgverzekeraars.Veel van hen voelen zich gedwongen contracten af te sluiten waar ze niet achter staan, zo blijkt uit een enquête van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) onder 1750 leden.

Inkomsten

Het niet tekenen van een contract heeft geen zin, want het verandert toch niet, zo denken de huisartsen. Volgens de LHV is er sprake van een ongelijke onderhandelingspositie. Zonder contract met een zorgverzekeraar loopt een huisarts inkomsten mis.

Lees ook: Zelfstandig gevestigde huisarts werkt het hardst

Machteloos

Volgens de huisartsen die met zorgverzekeraars om tafel gingen, kwam er tijdens de onderhandelingen geen echt gesprek op gang. "Huisartsen willen de best mogelijke zorg aan hun patiënten bieden. Daarover willen ze in gesprek en daarin willen ze gehoord en serieus genomen worden. Lukt dat niet, dan maakt dat logischerwijs machteloos en boos," stelt voorzitter Ella Kalsbeek van de LHV.

Lees ook: Huisarts plaatst mogelijk geen spiraaltje meer

De vereniging gaat met verzekeraars in gesprek over de uitkomsten van de peiling. "Om te kijken hoe we de relatie tussen huisartsen en verzekeraars kunnen verbeteren".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Huisartsen balen van zorgverzekeraars
Sluiten