Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Honderden mensen Wateringen mogen huis niet uit

Bewoners van ongeveer tweehonderd adressen in Wateringen mogen dinsdag hun woning niet uit. Dat komt door een noodverordening die is uitgevaardigd nadat bij een brand in de Zuid-Hollandse plaats asbest vrij was gekomen.

Evacuaties

Vanwege de brand waren al 36 mensen geëvacueerd. Zij zijn in het gemeentekantoor opgevangen, aldus een woordvoerster van de gemeente Westland, waar Wateringen onder valt.

Als het niet anders kan, zoals bij ziekenhuisbezoek, mogen mensen hun woning uit. Dan worden wel speciale voorzieningen getroffen. Wie zonder toestemming zijn huis uit gaat, mag door de politie worden opgepakt. Bij het gebied komen plekken waar mensen hun schoeisel en auto’s kunnen afspoelen.

Noodverordening

De brand woedde in de nacht van maandag op dinsdag in een verf- en behangloods aan de Poeldijkseweg. De noodverordening geldt voor het gebied waar het asbest is neergekomen. De gemeente verwijdert het spul zo snel mogelijk, maar het werk kan wel de hele dag gaan duren.

Doordat het regende zijn er geen losse vezels meer in de lucht gemeten, waardoor er geen risico is op het inademen van asbest, aldus de gemeente. Er liggen echter wel grotere asbestdelen. Het gevaar bestaat dat lopende of rijdende mensen de asbestdelen verder zouden verspreiden.

Onder controle

De brandweer voorkwam dat de brand oversloeg naar woningen aan de achterkant van de loods. De brand is onder controle.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Honderden mensen Wateringen mogen huis niet uit
Sluiten