Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 10 jan 2015

Honderden Afghanen betogen voor terreurbroers

Overal ter wereld waren de afgelopen dagen demonstraties om medeleven te betuigen met de slachtoffers van de aanslag op het satirisch weekblad Charlie Hebdo. In het zuiden van Aghanistan gingen vrijdag echter honderden mensen de straat op om hun steun te betuigen aan de twee daders van de aanslag. De demonstratie begon na het vrijdaggebed voor een moskee in de plaats Chora, aldus de lokale politiechef Abdul Qawi zaterdag.

Lees ook: Hoogste paraatheid Frankrijk na aanslagen Parijs

Helden

De demonstranten noemden de broers "helden" en protesteerden tegen de Afghaanse president Ashraf Ghani, die de aanslag heeft veroordeeld. De politie was van te voren op de hoogte gesteld van het protest. De demonstratie werd niet verboden, omdat de vrijheid van meningsuiting in de Afghaanse grondwet is opgenomen.

Onrechtvaardig

Ghani veroordeelde donderdag de aanslag, waarbij twaalf mensen om het leven kwamen. Hij noemde de schietpartij een onrechtvaardige "brute daad".

Lees hier alles over de aanslagen in Parijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Honderden Afghanen betogen voor terreurbroers
Sluiten