Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Honderdduizenden Fransen lopen stille tochten

In velen Franse steden zijn mensen zaterdagmiddag de straat opgegaan vanwege de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo. In steden als Nantes, Toulouse, Pau, Nice en Orléans kwamen honderdduizenden Fransen in stilte bijeen. De stille tochten vinden plaats op de dag voor de grote betoging in Parijs voor de slachtoffers van de terreuracties van afgelopen dagen.

Lees ook: Meer dan vijf miljoen keer #JeSuisCharlie

In het Zuid-Franse Pau liepen 30.000 tot 40.000 mensen stil door de straten achter een spandoek gedragen door scholieren. De optocht was meer dan 2 kilometer lang. "Het is een formidabele volksbeweging. Het is mooi en belangrijk, van onschatbare waarde”, zei de burgemeester van Pau volgens de krant Le Parisien.

Lees ook: ‘Handen af van onze vrijheid’

In Nice kwamen zeker 23.000 mensen opdagen, in Orléans ongeveer evenveel. In alle steden droegen de mensen spandoeken en borden met zich mee met daarop de tekst Je suis Charlie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Honderdduizenden Fransen lopen stille tochten
Sluiten