Metro
Metro Nieuws 20 jan 2015 / 22:10 uur

Grote politieactie in Belgische grensplaats

In de Belgische plaats Komen is dinsdagavond een grote politieactie aan de gang. Wat het doel is van die actie, wil de politie niet zeggen. Er zouden volgens Belgische media 33 huizen zijn ontruimd. Zeker tachtig bewoners zijn opgevangen in een kantoorpand, liet de burgemeester van Komen weten.

Volgens verschillende media wordt het huis doorzocht van een in Frankrijk aangehouden jihadiste. De vrouw werd in de buurt van Lille aangehouden met een aantal wapens bij zich. De DOVO, de Belgische Explosieven Opruimingsdienst van het leger, is ter plaatse.

Persverklaring

De Belgische autoriteiten willen dinsdagavond niet zeggen wat er precies aan de hand is in Komen. Pas woensdagochtend volgt er een persverklaring, aldus het Openbaar Ministerie. De Belgische autoriteiten staan op scherp na de antiterreuractie van afgelopen donderdag. Daarbij werden vijftien huiszoekingen gedaan, dertien mensen opgepakt en twee mensen gedood. Met die actie zijn vermoedelijk aanslagen op de Belgische politie voorkomen.

De grens tussen België en Frankrijk loopt dwars door het stadje, dat in het Frans Comines heet. Lille ligt zo’n 20 kilometer verderop in Frankrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote politieactie in Belgische grensplaats
Sluiten