Metro
Metro Nieuws 29 jan 2015 / 10:35 uur

Grote antiterreuroefening op vliegbasis Eindhoven

Op de vliegbasis Eindhoven wordt donderdagmiddag een grote antiterreuroefening gehouden met een ‘gekaapt’ vliegtuig.

Een KDC-10 transportvliegtuig van de Luchtmacht, waarin de kaping plaatsvindt, zal boven de basis een aantal rondes vliegen. Voordat het toestel landt, wordt het vliegtuig geëscorteerd door F-16-straaljagers.

De oefening wordt gehouden door de marechaussee, samen met de Koninklijke Luchtmacht en de Nationale Politie. Tijdens de ‘kaping’ wordt geoefend op meerdere scenario’s. De hulpdiensten en de overheid willen zich zo voorbereiden.Volgens de marechaussee is de oefening ”uniek in omvang”. Vorig jaar juni zijn de voorbereidingen al begonnen.

Het overige luchtverkeer zal van de oefening geen hinder ondervinden.

Reageer op artikel:
Grote antiterreuroefening op vliegbasis Eindhoven
Sluiten