Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Groninger heeft na 29 jaar Elfstedenkruisje terug

De laatste Elfstedentocht dateert alweer van 4 januari 1997 en ook dit jaar zullen de legendarische woorden ‘it giet oan’ waarschijnlijk uitblijven. Het hebben van een Elfstedenkruisje (voor deelnemers die ‘de Tocht der Tochten’ ooit hebben uitgereden) is dan ook best een bijzonderheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Anjo Hofman uit Stedum maar wat blij is dat zijn Elfstedenkruisje na bijna 29 jaar eindelijk weer terecht is. Dat meldt RTV Noord.

Kruisje in prullenbak

Op 26 februari 1986 deed de Stedumer mee aan de Elfstedentocht. Hij reed de tocht uit, maar zijn kruisje kreeg hij nooit te zien. “Mijn vrouw had hem opgehaald bij het postkantoor. Hij is op tafel komen te liggen. Onze jongste zoon was een jaar of vier, vijf op dat moment en gooide alles weg wat voor hem rommel was”, zo vertelt hij tegenover de regionale nieuwssite. “En zo is hij in de prullenbak terecht gekomen.”

Lees ook: Koppel na 70 jaar herenigd via Facebook

RTV-Noord besteedde aandacht aan het verhaal van Hofman. Toen Trienko van der Velde het verhaal aanhoorde, ging er bij hem een lampje branden. “Ik wist van een kennis dat hij een kruisje thuis had. Die had hij gevonden bij een papierverwerker. Toen wist ik al voor 99 procent zeker dat dit het kruisje van Anjo was.”

Verbouwereerd

Dat bleek te kloppen. Na bijna 29 jaar kreeg Hofman zo toch nog zijn kruisje in handen. “Ik ben een beetje verbouwereerd moet ik toegeven, ik had nooit gedacht dat ik hem terug zou krijgen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Groninger heeft na 29 jaar Elfstedenkruisje terug
Sluiten