Rutger d. Quay
Rutger d. Quay Nieuws 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Griekse partij splitst zich net voor verkiezingen

De Griekse socialistische partij (Pan-Helleense Socialistische Beweging) scheurt. Giorgos Papandreou, een Pasok-prominent, heeft vrijdag laten weten dat hij een nieuwe partij gaat stichten die Beweging heet. Met deze nieuwe partij wil Papandreou het land de crisis uitloodsen. Papandreou richt zijn nieuwe partij zo’n 3 weken voor de parlementsverkiezingen in Griekenland op.

Onzekerheid in Griekenland

Er staat veel op het spel tijdens de verkiezingen. Zo moeten de Grieken kiezen of zij tevreden zijn bezuinigingen die zij moesten leveren in ruil voor de Europese hulp voor het land. Steeds meer Grieken zeggen dat de bezuinigingen die het land moet leveren te veel zijn en spreken daarom ook openlijk over een ‘Grexit‘. Het is voorlopig nog onbekend hoe Papandreou zijn land door de financiële malaise heen wil loodsen.

Lees ook: Griekenland vervroegd naar de stembus

De 62-jarige Papandreou was premier van 2009 tot 2011 en partijleider van 2004 tot 2012. De Pasok haalde bij de afgelopen verkiezingen 12,3 procent van de stemmen, een dieptepunt in de geschiedenis van de partij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Griekse partij splitst zich net voor verkiezingen
Sluiten