Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 jan 2015

Grieks schip aangevallen door erkende regering Libië

Een onbekend militair vliegtuig heeft een Griekse olietanker aangevallen in de haven van Libië. Bij de luchtaanval in Derna werden twee bemanningsleden gedood, een Griek en een Roemeen, meldden Griekse en Libische media op maandag. Twee Filipijnse bemanningsleden raakten gewond.

Lees ook: 2014: IS-terreur verovert de wereld via het web

Het schip, de Araevo, vaart onder Liberiaanse vlag en was met 26 bemanningsleden aan boord naar Derna gevaren. Het was voor anker gegaan in afwachting van instructies voor het lossen van olie bestemd voor de energiecentrale van Derna.

Lees ook: Terugkerende jihadisten zijn een tikkende tijdbom

Derna ligt in het noordoosten van Libië. De plaats is sinds 2012 in handen van jihadisten. De stad wordt belaagd door krijgsheer generaal Khalifa Haftar. Haftar beschikt over gevechtsvliegtuigen. Zijn strijdmacht heeft eerder gedreigd met aanvallen op schepen die Derna aandoen, maar ontkende maandag verantwoordelijk te zijn voor de aanval, aldus de Libya Herald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Grieks schip aangevallen door erkende regering Libië
Sluiten