Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 jan 2015 / 19:15 uur

‘Golf van anti-islamacties na aanslag’

Er zijn meer dan vijftig meldingen gedaan van agressie tegen moslims in Frankrijk sinds de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Dat heeft de Franse moslimraad CFCM maandag gezegd, meldt de krant Le Parisien.

De raad baseert zich naar eigen zeggen op cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In vijf dagen tijd zouden er 33 dreigingen zoals brieven en beledigingen zijn geweest en 21 acties zoals beschietingen. "Ongekend veel", aldus de CFCM. Het gaat onder meer om aanslagen op moskeeën.

Lees ook: Frankrijk zet 10.000 militairen in tegen terreur

Incidenten in Parijs zijn niet bij deze cijfers inbegrepen. In de eerste negen maanden van vorig jaar waren er 110 geregistreerde incidenten (dreigingen en acties). De raad roept de overheid op om moskeeën extra te beschermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Golf van anti-islamacties na aanslag’
Sluiten