Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 10 jan 2015 / 19:49 uur

Gijzelnemer legde telefoon verkeerd op hoorn

De politie heeft kunnen meeluisteren naar wat er tijdens de gijzeling in de joodse supermarkt in het oosten van Parijs gebeurde. Dat was mogelijk doordat gijzelnemer Amedy Coulibaly de telefoon niet goed op de hoorn had gelegd, meldden Franse media op gezag van een bron binnen de politie.

Coulibaly zou vanuit de winkel een bekende hebben gebeld en er niet op hebben gelet dat hij de telefoon niet goed op de hoorn had geplaatst. Daardoor wist de politie wat hij van plan was. Er werd kennelijk besloten in te grijpen toen Coulibaly zich even wat ontspande. Vier gijzelaars en de gijzelnemer kwamen om.

Lees ook: Franse zender sprak met terroristen (audio)

Een inwoonster van Dammartin-en-Goëlle heeft tegen media gezegd dat een familielid van haar zich heeft schuilgehouden in de drukkerij, waar de broers Chérif en Saïd Kouachi een man in gijzeling hadden genomen. Hij stond naar verluidt in contact met de politie en gaf informatie door over het doen en laten van de broers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gijzelnemer legde telefoon verkeerd op hoorn
Sluiten