Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 10 jan 2015

Gijzelaars overleven door te verstoppen in koelcel

Zes mensen overleefden de gijzeling in de Joodse supermarkt in Parijs op vrijdag door zich te verstoppen in een koelcel. Om niet onderkoeld te raken, klampten te zich aan elkaar vast. Dat meldt de Daily Mail. Het zou in ieder geval gaan om een vader met een driejarig zoontje en een 24-jarige vrouw en haar baby, zo meldt het AD. Ze moesten zich urenlang stilhouden en overleefden zo het drama.

Toen Coulibaly schietend de zaak binnenkwam, hadden klanten de tegenwoordigheid van geest om het luik in de grond naar de koelruimte te openen. De medewerker doofde volgens de tv-zender BFM TV het licht in de koelruimte, zette de koelinstallatie uit en deed de deur dicht. Zij kregen daarbij hulp van een medewerker van de zaak, berichtte de krant Le Parisien zaterdag.

Lees ook: Vier gijzelaars joodse winkel Parijs gedood

Gehackte beveiligingsbeelden

Aanvankelijk ging de politie ervan uit dat gijzelnemer Coulibaly vijf personen in gijzeling hield, maar later bleek dat er maar liefst negentien mensen in de winkel aanwezig waren. Even na vijf uur greep de politie in.

Naar verluidt hackte de politie vooraf de bewakingscamera’s in de winkel, zodat zij een beeld kregen waar Coulibaly en de gegijzelden zich bevonden. De hoorn van de telefoon lag niet goed op de haak, waardoor goed gehoord kon worden wat er zich afspeelde in de supermarkt. Na afloop van de gijzeling treft de politie de zes ongedeerd in de kelder aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gijzelaars overleven door te verstoppen in koelcel
Sluiten