Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 27 jan 2015

Gewapende mannen vallen hotel Libië binnen

Update 14:48 uur: Acht mensen, onder wie vijf buitenlanders, zijn gedood bij de aanval. De overige drie doden waren bewakers van het pand dat aan de kust staat, pal naast het oude centrum van de Libische hoofdstad. Het is nog niet bekend uit welk land de buitenlanders komen.

Volgens plaatselijke media zijn er mogelijk vijf aanvallers het hotel binnengedrongen. Zij hebben ook mensen in gijzeling genomen. Veel hotelgasten konden door de politie en beveiliging worden geëvacueerd.

Update 12:46 uur: Door de aanslag met een autobom zijn drie bewakers omgekomen door een aanslag met een autobom. Veiligheidsmedewerkers hebben het Corinthia-hotel omsingeld, waar gewapende mannen die voor de aanslag verantwoordelijk zijn, zich vermoedelijk schuilhouden.

Eén vermoedelijke dader is gearresteerd. Twee vrouwen raakten door rondvliegend glas gewond.

Update 12:41: Een hotelwerknemer liet tegenover persbureau AP weten dat het hotel grotendeels leeg was ten tijde van de aanval. Een beveiliger van het hotel liet aan BBC weten dat het een “een paar dagen geleden” een dreiging had ontvangen.

——————–

Militanten hebben een hotel in de Libische hoofdstad Tripoli aangevallen. Het hotel is een populaire bestemming onder buitenlandse diplomaten en ambtenaren. Dat meldt de BBC.

Corinthia hotel

Minstens twee gewapende mannen zouden het Corinthia Hotel hebben bestormd en bij de receptie schoten hebben gelost. Kort daarna explodeerde buiten het gebouw een autobom.

Het is niet duidelijk of de gewapende mannen zich nog in het hotel bevinden. Ook is niet bekend of er burgers in het hotel zitten opgesloten.

IS

Een Twitter-account gelieerd aan Islamitische Staat (IS) heeft gezegd dat het het hotel heeft aangevallen. Of dit waar is, is niet bekend.

“Ik hoorde plotseling schoten en zag mensen op me af komen rennen. We zijn allemaal via de achterkant van het hotel ontsnapt, via de ondergrondse garage van het hotel”, aldus een getuige tegenover BBC.

Volgens de nieuwszender zou een gewapende man zijn gearresteerd en bevinden twee andere gewapende mannen zich nog in het logement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gewapende mannen vallen hotel Libië binnen
Sluiten