Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 jan 2015 / 10:06 uur

Gehavende zeilboot van vermiste Nederlander gevonden

Het schip van zeiler Gerrit van Wingerden die al een maand vermist werd, is zo’n vijftig kilometer voor de kust van Honduras aangetroffen. De zeilboot was zwaar beschadigd aan de mast en de relingen. Dat meldde de Hondurese krant Diario Tiempo op gezag van de kustwacht.

Half december vertrok Van Wingerden vanuit Curaçao naar Martinique, maar kort na zijn vertrek verdween hij van de radar. De kustwacht van Curaçao zocht eerder al naar hem en pas ook nog de Mexicaanse luchtmacht.

Lees ook: Vermiste Nederlanders in Turkije gevonden

Drijvend schip

Het schip, de Pelengina II, is naar de marinehaven Puerto Castilla gesleept. De bemanning van het Hondurese marinevaartuig Patrullera Oceánica Lempira zag het schip zondag in de Caribische Zee drijven, niet ver van het eiland Guanaja, ongeveer 50 kilometer van de Hondurese noordkust.

Lees ook: Deelnemer Dakar ontdekt 12 jaar vermiste Nederlander

Volgens de krant zei de Nederlandse ereconsul in Honduras, Humberto Klück, dat familie van Van Wingerden dinsdag in Honduras aankomt. Dit is niet bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gehavende zeilboot van vermiste Nederlander gevonden
Sluiten