Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 5 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Franse president: Mogelijk einde sancties Rusland

Het opheffen van de Europese sancties tegen Rusland is een reële mogelijkheid als er volgende week bij de internationale Oekraïne-top progressie wordt geboekt. Dat heeft de Franse president François Hollande gezegde tegen radiozender France Inter.

Tijdens de top, die zal plaatsvinden in Kazachstan, wordt gesproken over het conflict in Oost-Oekraïne. Hollande zegt dat hij naar de top gaat als er vooruitzichten zijn op een goede afloop. “Het is belangrijk om Rusland te laten weten wat we wel en niet willen. Moskou betaalt een hoge prijs voor zijn houding.”

Lees ook: Pools restaurant weert Poetin-aanhangers

Naast Hollande zijn de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Oekraïense president Petro Porosjenko en natuurlijk de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd. Merkel en Poetin hebben nog niet officieel laten weten dat ze van de partij zullen zijn; Porosjenko heeft dat al wel gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Franse president: Mogelijk einde sancties Rusland
Sluiten