Puck Roest
Puck Roest Nieuws 12 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Foto’s opgedoken van gijzelaars in koelcel

Het Franse blad Paris Match heeft op haar website foto’s gepubliceerd van de gijzelaars in de joodse supermarkt in Parijs die zich verstopten in de koelcel.
Op één van de foto’s is te zien hoe een man en twee vrouwen tussen de dozen in de koelcel zitten. Eén van de vrouwen is de Belgische ­Sarah Bitton. Ze heeft op de foto haar 11 maanden oude zoontje Noah in haar armen. Bitton beseft nu pas hoeveel geluk ze heeft gehad. “Als die terrorist ons gevonden had, zou hij ons zeker gedood hebben”, vertelt de 26-jarige moeder tegen Het Laatste Nieuws.Lees ook: Beelden bestorming joodse winkel in Parijs

Vijf uur stilhouden

De jonge moeder wist haar zoontje maar liefst vijf uur stil te houden in de koelcel. “Iedereen klampte zich stevig aan elkaar vast. ­Gelukkig kon iemand de motor van de koeling ­uitzetten, want het was er barkoud. Ik hield mijn kindje zo dicht mogelijk tegen me aan, zodat hij het wat warmer zou krijgen.”
Na het zien van de beelden, beseft Bitton nog beter waar ze aan ontsnapt is. “Het is ongelooflijk dat we dit overleefd hebben. Ik kan de politie niet genoeg bedanken.” Een heldhaftige medewerker van de supermarkt wist de zes klanten te verstoppen. Vijf andere gijzelaars werden doodgeschoten door gijzelnemer Ahmed Coulibaly.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Foto’s opgedoken van gijzelaars in koelcel
Sluiten