Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 21 jan 2015 / 13:23 uur

Ex-topvrouw ziekenhuis moet 1,7 miljoen terugbetalen

Ex-topvrouw Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis moet ruim 1,7 miljoen euro terugbetalen. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald. Het gaat om geld dat zij het ziekenhuis tijdens haar bestuursvoorzitterschap afhandig heeft gemaakt. Erbudak werd in maart 2013 na een conflict ontslagen.

Volgens Erbudak was haar ontslag om valse redenen ingegeven, waarop zij een procedure tegen het ziekenhuis aanspande. Ze eiste een schadevergoeding en achterstallig salaris, samen uitkomend op een bedrag van 1,9 miljoen euro. De rechtbank oordeelt nu dat het ziekenhuis in zijn recht stond om de topvrouw de laan uit te sturen.

Lees ook: Man loopt met schaar in schedel ziekenhuis binnen

Erbudak heeft met de creditcard van het ziekenhuis voor bijna 1,5 ton privéaankopen heeft gedaan en een ‘aanzienlijk bedrag’ aan contanten uit de kluis van het ziekenhuis gehaald. Ook heeft de topvrouw onrechtmatig gehandeld door het Slotervaartziekenhuis één miljoen euro aan investeringsmaatschappij Simed te laten betalen in verband met de aankoop van grond voor een hotel en resort in Turkije.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ex-topvrouw ziekenhuis moet 1,7 miljoen terugbetalen
Sluiten