Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 8 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

EU zegt Oekraïne extra lening toe

Het bestuur van de Europese Unie, de Europese Commissie, leent een bedrag van 1,8 miljard euro bovenop de huidige leningen aan Oekraïne. Bovendien zegt de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, dat Europa bereid is om Oekraïne nog meer te lenen als dat nodig is.

Tegenprestatie van Oekraïne

Oekraïne zegt het geld te gaan gebruiken om het land er weer financieel bovenop te krijgen. Sinds het conflict met buurland Rusland en de onafhankelijkheidsverklaringen van delen van het land heeft de economie aldaar een flinke klap gekregen. Bovendien is er in de afgelopen maanden veel kapitaal het land verlaten. Brussel schrijft de leningen uit in ruil voor economische hervormingen.

De lening is pas een feit als de EU-lidstaten en het Europese Parlement instemmen. Brussel heeft in het verleden al 1,6 miljard euro uitgeleend aan Oekraïne.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
EU zegt Oekraïne extra lening toe
Sluiten