Rutger de Quay
Rutger de Quay Nieuws 2 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Engelse prins Andrew betrokken bij seksschandaal’

Een Amerikaanse vrouw zegt dat ze als minderjarige seks heeft gehad met de Engelse prins Andrew, de jongere broer van kroonprins Charles, zo schrijft The Guardian.

De vrouw werd door een rechtbank ondervraagd toen ze toegaf dat ze door de rijke Amerikaan Jeffrey Epstein ‘uitgeleend’ werd aan rijke vrienden van Epstein, waaronder de Engelse prins. Volgens de verklaring van de vrouw was ze zeventien toen ze seks had met de prins.

De prins en het Britse koningshuis hebben nog niet inhoudelijk gereageerd op de beschuldigingen. Volgens een woordvoerder van het paleis ‘wordt er nooit commentaar geleverd op lopende rechtzaken’.

13 maanden cel

Jeffrey Epstein is een Amerikaanse bankier waarvan wordt gezegd dat hij veel bekende vrienden heeft. In 2006 werd hij al aangeklaagd omdat hij 40 minderjarige vrouwen betaald zou hebben voor seks, maar na twee jaar touwtrekken sloot Epstein in 2008 een deal met de aanklagers waardoor hij slechts voor één zaak berecht werd. Destijds kreeg Epstein 13 maanden cel nadat hij toegaf een 14-jarig meisje uitgenodigd te hebben voor betaalde seks. Sindsdien heeft Epstein meerdere van zijn vermeende slachtoffers uitgekocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Engelse prins Andrew betrokken bij seksschandaal’
Sluiten