D. van Aken
D. van Aken Nieuws 23 jan 2015 / 12:17 uur

Eerste waaghalzen schaatsen op natuurijs

Er is voor het eerst dit jaar geschaatst op natuurijs. Op de Ryptsjerkerpolder in Friesland stonden vrijdagochtend de eerste fanatiekelingen op het ijs.

Na slechts enkele nachten vorst lag er vanmorgen genoeg ijs voor de echte waaghalzen. Het ijs was slechts enkele centimeters dik en hield de schaatsers nog maar net. Een natte voet of een valpartij was dan ook nog niet te vermijden.

"Het stelt niet veel voor", geven de schaatsers toe in onderstaande filmpje. "Als je een seconde te lang blijft staan, dan zak je er door. Het ijs is heel dun, maar we krijgen er de kriebels van en dan proberen we het. De plas is ook maar 20 centimeter diep, dus er kan niet zoveel gebeuren", zegt een liefhebber.

https://www.youtube.com/watch?v=zmXeCFbewvU

Ook zijn er beelden op YouTube verschenen van een schaatser in Eelderwolde, Drenthe. Daar zou geschaatst kunnen worden in het gebied De Onlanden.

https://www.youtube.com/watch?v=egg7zVRE7eM

In Doorn bij Utrecht is een natuurijsbaan geopend. De ijsbaan gaat vanmiddag dicht omdat het dan te veel dooit. Maar vanavond probeert de Doornse ijsclub hem weer open te gooien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste waaghalzen schaatsen op natuurijs
Sluiten