Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 11 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Eerste demonstranten in Parijs

De bijeenkomst start officieel pas om 15:00 uur zondagmiddag, maar er hebben zich intussen al honderden mensen verzameld op de Place de la République in de Franse hoofdstad. Franse media verwachten dat er honderdduizenden mensen naar de mars zullen komen.

Grootste bijeenkomst ooit

Enkele media verwachten dat het zelfs de grootste bijeenkomst in de Franse geschiedenis kan worden. In 1885 ging een recordaantal van 2 miljoen mensen de straat op voor de begrafenis van de Franse schrijver Victor Hugo.

Lees ook: Nederlandse cartoonist Charlie Hebdo weigert beveiliging

Symbolisch

De Place de la République is een symbolisch vertrekpunt. Het plein ligt vlakbij de redactie van Charlie Hebdo, waar woensdag de bloedige aanslag werd gepleegd. Sinds de aanslag is het plein dagelijks het hart geweest van de demonstraties tegen de aanslag.

Lees ook: Rutte loopt mee met herdenkingstocht in Parijs

Er worden vandaag meer dan 50 regeringsleiders verwacht in Parijs. Critici vinden dat de herdenkingstocht hierdoor langzaam in een politieke manifestatie verandert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste demonstranten in Parijs
Sluiten