Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 22 jan 2015 / 13:39 uur

Echtpaar vertrapt door olifant

Een echtpaar is in India om het leven gekomen nadat ze door een olifant werden vertrapt. Volgens ooggetuigen nam een van hen een foto van een kudde olifanten, waardoor ze de aandacht trokken van de beesten. Dat meldt Times of India.

Groep van acht

Het stel maakte deel uit van een groep van acht, die op een twee uur durende expeditie was in het Periyar Tiger reservaat in Kerala.

Toen het stel probeerde een kudde olifanten vast te leggen op camera, zou de flits de aandacht hebben getrokken van een van de olifanten. “Het echtpaar had geen tijd te vluchten. De olifant stormde direct in dolle razernij op ze af”, aldus een ambtenaar.

Vijftigers

De slachtoffers waren afkomstig uit Gujrat. Het zou gaan om de 52-jarige Bhupendra en de 50-jarige Jagruthy Raval. De gids die de groep leidde, raakte gewond.

Lees ook: Tieners moeten selfie met olifant bekopen met dood

Het reservaat is zeer populair onder toeristen. Het levert de plaats Gavi, waar het reservaat ligt, in het hoogseizoen 1.000 bezoekers per dag op. Veel mensen gaan naar het gebied om de grote olifantenpopulatie te kunnen zien.

Bezorgd

Ambtenaren maken zich echter zorgen over de toename in het aantal bezoekers, die mogelijk negatieve gevolgen heeft voor de hoeveelheid wilde dieren in het gebied. Daarom willen ze het aantal toeristen mogelijk gaan reduceren.

Lees ook: Olifant doodt oprichter olifantencentrum

Volgens de laatste cijfers kwamen in 2013/14 19 mensen om het leven doordat ze werden vertrapt door olifanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Echtpaar vertrapt door olifant
Sluiten